طب سوزنی با فرهنگ ما سازگار نیست
شنبه, ۲۶ اسفند ۱۳۹۱، ۰۱:۵۰ ب.ظ
دکتر ولایتی: طب سوزنی با فرهنگ ما سازگار نیست
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۳۵
مشاور مقام معظم رهبری و رئیس انجمن پیوند اعضای ایران با تاکید بر لزوم احیای طب سنتی، گفت: ایجاد دانشکده طب سنتی و داروسازی سنتی در این زمینه تاثیر بالایی دارد.
به گزارش مهر، دکتر علیاکبر ولایتی عصر چهارشنبه در جمع جامعه پزشکی استان بوشهر در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر اظهار داشت: متاسفانه در پزشکی امروز ما ارتباط بین جسم و روح بررسی نمیشود و پزشکان تنها بر اساس علائم جسمی به معاینه و تشخیص بیماری فرد میپردازند.
وی به تشخیص بیماریها در گذشته بر اساس طب سنتی اشاره کرد و بیان داشت: در گذشته به مزاج توجه بیشتری صورت میگرفت ولی در طب جدید چنین تعابیری نداریم که جایگزین مزاج فرد شده باشد و فرد بر اساس آن بررسی شود.
مشاور مقام معظم رهبری تصریح کرد: باید تعریف مزاج را به روز کنیم و احیای طب سنتی باید با حذف زوائد و مدنظر قرار دادن فواید آن دوباره احیا شود. وی به وضعیت تحصیلی دانشجویان پزشکی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: برخی دانشکدههای پزشکی دانشجو را تعلیم و تربیت میدهند و دانشجو یک پزشک عمومی میشود و برخی نیز پزشک متخصص میشوند ولی تعریف لازم برای شغل آنها در نظر گرفته نمیشود.
ولایتی ارتباط پزشک خانواده با فرد بیمار را به عنوان یکی از حلقههای زنجیره شبکه پزشکی دانست و افزود: این اتصال به دیگر حلقهها به خوبی تبیین نشده است و شاید لازم باشد که در مجلس کاری برای ان صورت بگیرد. وی در ادامه با بیان اینکه طب سوزنی با مزاج مردم ایران سازگاری ندارد، تصریح کرد: طب سوزنی با فرهنگ ما نمیخواند و طب ما طب سنتی است و مبنایی است که باید روی آن کار کرد و با مطالعه و تحقیق آن را به روز کرد.
رئیس انجمن پیوند اعضای ایران اضافه کرد: دانشجویان پزشکی در ایران افراد مستعد کشور هستند ولی در برخی موارد بلاتکلیف هستند و باید بدانیم چه کسی را برای پزشکی تعلیم میدهیم و هدیت افراد به سوی تخصصها و فوقتخصصها به صورت هدفمند باشد چرا که در بسیاری از موارد دچار کمبود هستیم.
وی اضافه کرد: کشورهای همسایه حساب ویژهای روی دانش و تخصص پزشکان ایرانی و داروهای ما باز کردهاند و میتوان با اساتفاده از این ظرفیتها یک منطقه آزاد پزشکی در خلیجفارس برای هدایت بیماران ایجاد کرد. دکتر ولایتی ادامه داد: دانش پزشکی برای حفظ سلامتی و درمان افراد است که البته باید تکیه آن بر حفظ سلامتی افراد باشد و باید برای هر فرد یک پرونده سلامت تشکیل شود. شبکه سلامت برای همه مردم ایران و در همه گروههای سنی تشکیل شود و اینگونه نباشد که فقط در سنین طفولیت مراقبتهای پزشکی انجام شود و پس از سن خاصی این مراقبتها رها شود.
وی در ادامه بر لزوم توجه بیشتر به کارهای پژوهشی و تحقیقاتی تاکید کرد و افزود: باید تلاش کنیم که آموزش و درمان بر اساس تحقیقات باشد و بتوانیم از این طریق به نتایج مطلوب دست یابیم.
چرا نماز صبح 2 رکعت است ؟
چرا نماز به زبان عربی است ؟
چرا روزه در ماه مبارک رمضان است ؟
چرا در اعمال حج باید 7 بار دور خانه خدا طواف نمود ؟
چرا .... چرا ... چرا ... و هزاران پرسش دیگر در احکام الهی که به تمام این موارد هم پاسخ های متفاوتی داده می شود .
شاید برای شما یا اطرافیان شما این سوالات و مانند آن پیش آمده باشد وشاید هم کسانی از شما چنین سوالاتی کرده باشند و شما آن را پاسخ گفته اید.
اما پاسخی که در ادامه خواهد آمد کمتر به آن پرداخته شده است که هم در این موارد و هم در موارد دیگر به کار آید امیدوارم که این پاسخ برای شما هم مفید باشد و آن اینکه:
آیا تا به حال شده است که وقتی که مریض شدید و پزشک به شما گفت این قرص را روزانه یکی و آن کپسول را روزانه دو تا بخور آیا شده است که از پزشک بپرسید چرا این را یکی و آن را دو تا ؟
چرا از دکتر در مورد دستوراتش سوال نمی کنیم ولی خدا را همیشه به خاطر دستوراتش مورد سوال قرار می دهیم؟
پاسخ روشن است چون ما قبول کرده ایم که پزشک شخصی حکیم است که و دستوراتش بی دلیل نیست پس باید بدون چون و چرا از او بپذیریم ، امّا در مورد خدا حکیم بودنش را نپذیرفته ایم و نپذیرفته ایم که ما بنده ایم او مولا پس بی چون و جرا دستوراتش را اطاعت کنیم .
به قول ملا احمد نراقی :
بنده ایم و پیشه ما بندگی است
بنـدگان را با سبـبـها کار نیـسـت
بسیاری از سوالاتی که در چرایی احکام مطرح می شود منشأ آن نپذیرفتن حکمت خدا و نیز قبول نکردن بندگی خویش است . اگر ما نپذیرفتیم که بنده خدایی حکیم هستیم نفس از اطاعت او سر باز می زند ویا دائما از علت حکم سوال می کند تا اینکه به نوعی از پذیرش آن طفره رود .
دوستان ارجمند می توانید سوالات اعتقادی و ... خود را اینجا مطرح نمایید.
به نقل از : porsesh.blog.ir